Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Jacques Audiard

Διαφορετικά έργα του αγαπημένου Γάλλου σκηνοθέτη Ζακ Οντιάρ, διαφορετικές ιστορίες, με κοινό στοιχείο την ανατροπή που αλλάζει τις ζωές των πρωταγωνιστών, και τη σύνδεση των πρωταγωνιστών που επιζητούν τελικά φιλία/συντροφικότητα/ασφάλεια.

De rouille et d'os (Rust and bone) (2012)
Ο πρωταγωνιστής που δε θέλει να αναλάβει ευθύνες, αποτραβιέται στον κόσμο του, έλκεται από την παρανομία, και εκτονώνεται στο Ξύλο. Εκεί που νομίζεις ότι τα έχει καταφέρει, θα έρθει η ανατροπή (φύση/πάγος) που θα τον προσγειώσει στην πραγματικότητα.

Dheepan (2015)
Ο άνθρωπος που έχει χάσει την οικογένεια του, γίνεται μετανάστατης με ψεύτικα χαρτιά και ψεύτικη οικογένεια, και προσπαθεί να επιβιώσει σε ένα νέο τόπο, που κυριαρχεί η Μαφία. Εκεί που νομίζεις ότι τα έχει καταφέρει, θα έρθει η ανατροπή (κοινωνικό περιβάλλον).

The Sisters Brothers (2018)
Οι επαγγελματίες δολοφόνοι Σίστερς, αποφασίζουν να συνεργαστούν με αυτόν που είχαν εντολή να σκοτώσουν, όταν καταλαβαίνουν ότι μπορούν να βρουν μεγάλες ποσότητες χρυσού με μια καινούρια μέθοδο. Εκεί που νομίζεις ότι τα έχουν καταφέρει, θα έρθει η ανατροπή (Χημεία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: