Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Local Hero (Ο ήρωάς μας)

Υπάλληλος αμερικανικού πετρελαϊκού κολοσσού πηγαίνει σε μικρό σκοτσέζικο παραλιακό χωριό για να το εξαγοράσει, ώστε να χτίσει η εταιρεία του μεγάλο σταθμό άντλησης πετρελαίου. Οι κάτοικοι είναι συνεννοημένοι και τον καθυστερούν ώστε να αυξήσει την προσφορά του. Και εκεί που όλα φαντάζουν εύκολα (και για τις δύο πλευρές), η υπόθεση θα περιπλακεί από έναν γέροντα που ζει στην παραλία και από το αφεντικό του υπαλλήλου από την Αμερική (ο ηλικιωμένος Burt Lancaster) που έχει μανία με την αστρονομία.

Η επαφή του Αμερικανού με τους ανθρώπους και τη ζωή στο σκοτσέζικο ψαροχώρι είναι που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο Local Hero. Ο επεκτατισμός και η δύναμη των πολυεθνικών εταιριών παρουσιάζεται χωρίς εξάρσεις και φανφαρισμούς. Ο σκηνοθέτης Bill Forsyth εστιάζει στους ηθοποιούς και τους διαλόγους, παρατηρώντας τους διακριτικά. Σημειώστε το ότι κέρδισε και το Bafta καλύτερης σκηνοθεσίας. Τέλος, ήταν το πρώτο έργο στο οποίο έγραψε μουσική ο Mark Knopfler, ο τραγουδιστής/κιθαρίστας των Dire Straits.

Δεν υπάρχουν σχόλια: