Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Barney’s Version

Τι γίνεται όταν τη μέρα του γάμου σου γνωρίζεις τον πραγματικό έρωτα της ζωής σου; Κάπως έτσι διαφημίστηκε η ταινία Barney’s Version, αλλά δεν πρόκειται να δείτε ακριβώς αυτό. Το παραπάνω ερώτημα είναι ένα από τα σημαντικά θέματα που βασανίζει τη ζωή του πρωταγωνιστή Μπάρνι, μια ζωή της οποίας τα σημαντικότερα συμβάντα τα βλέπουμε και μεις σε μορφή φλας-μπακ, αλλά έτσι όπως τα θυμάται ο ίδιος, από τη δικιά του οπτική γωνία και μόνο. Είναι δηλαδή η εκδοχή του Μπάρνι, όπως λέει ο τίτλος. Δραματική, υπαρξιακή ταινία με μία έξυπνη λύση του μυστηρίου ενός εξαφανισμένου πτώματος, που δίνει έξτρα θετικούς πόντους σ'αυτή την πολύ καλή ταινία που πέρασε σχετικά αδιάφορα πριν δύο χρόνια. Και από ερμηνείες; Ο Giamatti στα καλύτερά του. Ιδιαίτερο σινεφίλ ενδιαφέρον παρουσιάζει η εμφάνιση διάσημων σκηνοθετών σε μικρά περάσματα στην πορεία του έργου, όπως των Denys Arcand, David Cronenberg, Ted Kotcheff και Atom Egoyan.

1 σχόλιο:

argiris-cinefil είπε...

Πολύ καλή ταινία, με ευρηματική αφήγηση και ένα καλογραμένο σενάριο. Φοβερός ο Giamatti. Κρίμα που η ταινία δεν έτυχε της αναγνώρισης που της αξίζει.

4/5: Πολύ καλή