Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Boom Town

Μετά την τρέλα για ανεύρεση χρυσού στα αμερικανικά βουνά το 19ο αιώνα, ήρθε η τρέλα για ανεύρεση πετρελαίου, λίγο μετά το τέλος του Α' ΠΠ. Αυτή την εργασιακή τρέλα, τον πετρελαϊκό τυχοδιωκτισμό, τη διαδρομή από το τίποτα στα πλούτη και πάλι πίσω στο τίποτα παρουσιάζει με εύστοχο τρόπο η ταινία του Jack Conway. Επικών διαστάσεων το έργο, διανύει πολλά χρόνια σύγχρονης (για τότε) ιστορίας και μας δείχνει τα πρώτα χρόνια της πετρελαϊκής βιομηχανίας, τα θεμέλια της οποίας χτίστηκαν από ανθρώπους πρωτοπόρους με μοναδικά εφόδια τη σκληρή δουλειά και τα όνειρα. Αυτοί ονομάστηκαν wildcatters (ατίθασοι/επικίνδυνοι). Και στο έργο Boom Town τέτοιοι είναι οι Clark Gable και Spencer Tracy που θα συνεργαστούν και θα ανακαλύψουν μαζί φλέβα μαύρου χρυσού! Με την έλευση της Claudette Colbert θα αναπτυχθεί κι ένα ιδιότυπο ερωτικό τρίγωνο, που εν πολλοίς θα ορίσει τη σχέση τους, τους εγωισμούς, τους χωρισμούς και τις επαγγελματικές τους αποφάσεις.

Εδώ έχουμε την τρίτη συνεργασία των δύο πρωταγωνιστών, αλλά και το ξανασμίξιμο του αγαπημένου και οσκαρικού ζευγαριού του Συνέβη μια νύχτα. Σε μικρό, χαρακτηριστικό ρόλο εμφανίζεται και η ελκυστική (αλλά μετριότατη ηθοποιός) Hedy Lamarr, η οποία θα ξανασυνεργαστεί σε άλλα έργα με τους δύο άντρες σταρ. Τι είπατε; Όχι, δεν πρόκειται για ένα There Will Be Blood, φυσικά. Πώς θα μπορούσε άραγε, με 67 χρόνια διαφορά; Μόνο το χρώμα του πετρελαίου είναι ίδιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: