Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!
Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008
Άλλη μια κουραστική μέρα στη δουλειά!
Τάδε έφη zisis at 17:50 0 γνώμες
Labels: 1932, Laurel-Hardy, screenshots, short
Butch Cassidy and the Sundance Kid (Οι δύο ληστές)
Τώρα που μας άφησε χρόνους ο κύριος Newman, βρήκαμε ευκαιρία να θυμηθούμε μια από τις καλύτερες και πιο διάσημες ταινίες του, όπως βεβαίως και του συμπρωταγωνιστή Redford, που με την επιτυχία της έγινε κι αυτός σταρ. Σκηνοθεσία από τον George Roy Hill σε ένα σενάριο του William Goldman που με το χιούμορ, τα αστεία και τη σάτιρα των κλισέ του γουέστερν αποτέλεσε την αφετηρία της απομυθοποίησης του είδους. Η φωτογραφία του Conrad L. Hall για άλλη μια φορά υποδειγματική.
Σημειώστε:
→ τον άτυχο της υπόθεσης Steve McQueen που άφησε το πρότζεκτ επειδή διαφώνησε για το ποιανού το όνομα θα γραφτεί πρώτο!
→ το όνομα της συμμορίας του Butch Cassidy ήταν "The Wild Bunch", αλλά η κυκλοφορία της ομώνυμης ταινίας του Sam Peckinpah τους ανάγκασε να αλλάξουν το όνομα σε "Hole in the Wall Gang".
→ ο Redford έδωσε το όνομα Sundance στο θέρετρο που αγόρασε στη Γιούτα και από κει ξεπήδησε το πασίγνωστο πλέον φεστιβάλ των ανεξάρτητων δημιουργών Sundance Film Festival.
→ τέσσερα βραβεία όσκαρ για τη φωτογραφία, το σενάριο, τη μουσική επένδυση και το καλύτερο τραγούδι και άλλες τρεις υποψηφιότητες για τα βραβεία της καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και ήχου.
Τάδε έφη zisis at 11:11 0 γνώμες
Labels: 1969, George Roy Hill, Katharine Ross, Paul Newman, Robert Redford, western
Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008
La Dolce Vita
Για κάποιους, η καλύτερη ιταλική ταινία. Για άλλους, μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Για τον υπογράφοντα, μια ενδιαφέρουσα ταινία, η οποία όμως με κούρασε λίγο από τη μεγάλη της διάρκεια (σχεδόν τρεις ώρες). Χωρίς να υπάρχει μια προφανής ιστορία, η ταινία είναι μια συρραφή επεισοδίων με κοινό στοιχείο την παρουσία του Mastroianni. Ο οποίος στο τέλος κάθε επεισοδίου βρίσκεται να είναι μόνος του και να περιφέρεται άσκοπα σε έναν περίεργο κόσμο, στον οποίο δεν έχει βρει τη δικιά του θέση. Ο Fellini αφήνει το νεορεαλιστικό του παρελθόν και μ' αυτήν την ταινία ξεκινάει η πιο ώριμη φάση της καριέρας του. Εύκολα ο θεατής μπορεί να παρατηρήσει την ενδελεχή και σατιρική ματιά του στον κόσμο των αριστοκρατών, στην διάβρωση των ηθών του γάμου και της οικογένειας, την κριτική στους κουλτουριάρηδες και στους δημοσιογράφους. Εκπληκτική σκηνοθεσία με απίστευτης ομορφιάς πλάνα και καδραρίσματα, έντονη και δυναμική φωτογραφία του Otello Martelli και τον Nino Rota να συνθέτει ένα ακόμα κλασικό μουσικό θέμα, σε μια Ρώμη που προσπαθεί να διορθώσει τα σημάδια που άφησε ο πολέμος πάνω της, αλλά σίγουρα δεν φαντάζει άσχημη. Προσθέστε έναν Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών του 1960 και βραβείο όσκαρ για τα κουστούμια της ταινίας στην εκδήλωση του '62! Σημειώστε, τέλος, ότι η ταινία πρόσφερε στον κόσμο την ονομασία paparazzi· και αυτό από το ρόλο του φίλου, φωτογράφου και συναδέλφου του Marcello που ονομαζόταν... Paparazzo!
Τάδε έφη zisis at 20:20 0 γνώμες
Labels: 1960, Χρυσός Φοίνικας, Anita Ekberg, Federico Fellini, ITA, Marcelo Mastroianni
Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008
White Heat (Ο μεγάλος αμαρτωλός)
Η μεγάλη επιστροφή του James Cagney σε γκανγκστερικό, σκοτεινό ρόλο, έτσι όπως τον είχε συνηθήσει και αγαπήσει το κοινό. Η ταινία White Heat του 1949 σκηνοθετήθηκε (πάλι) από τον Raoul Walsh και μας συστήνει εξαρχής τον πρωταγωνιστή· έναν ψυχωτικό εγκληματία, έναν στυγνό δολοφόνο που δεν έχει αισθήματα για κανέναν πέρα από τη σκληροτράχηλη μητέρα του. Αυτό το... παιδί της μαμάς θα διαπράξει ουκ ολίγα εγκλήματα μέχρι να βρει το δάσκαλό του που δεν θα είναι άλλος από έναν μυστικό αστυνομικό που θα έχει καταφέρει να διεισδύσει στη συμμορία του.
Απολαύστε τον James Cagney στο ρόλο του παρανοϊκού, επιληπτικού, μεγαλομανιακού και αυτοκαταστροφικού Κόντι Τζάρετ που βλέπει τους πάντες γύρω του να τον προδίδουν στην καλύτερη για τον υπογράφοντα ταινία του. Δίπλα του ο κρυφός αστυνομικός Edmond O'Brien που προσπαθεί να μην χάσει την ηθική ακεραιότητά του (και τη ζωή του) με αυτόν που έμπλεξε! Δείτε ολόκληρη την ταινία στον βίδεο-γούγκλι!
Τάδε έφη zisis at 19:19 0 γνώμες
Labels: 1949, Edmond O'Brien, James Cagney, Raoul Walsh, Virginia Mayo
Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008
Invasion of the Body Snatchers
Η ταινία έπιασε με μεγάλη ακρίβεια τον τρόμο και τον πανικό που κυριαρχούσε στο μυαλό του μέσου Αμερικανού για μια ενδεχόμενη εισβολή από το διάστημα. Οι δημιουργοί τόνισαν πολλές φορές ότι ήθελαν απλά να φτιάξουν μια ταινία δράσης και αγωνίας, αλλά όλοι πλέον τη χαρακτηρίζουν ως την πιο καίρια προβολή στο πανί της μακαρθικής περιόδου της Αμερικής. Ίσως υποσυνείδητα, Οι άνθρωποι του τρόμου (όπως τιτλοφορήθηκε στα ellinika) έγινε η καλύτερη αλληγορία για την εποχή του ψυχρού πολέμου.
Το στόρι σε δύο γραμμές: εξωγήινα όντα καταλαμβάνουν τα ανθρώπινα σώματα κατά τη διάρκεια του ύπνου και τα μετατρέπουν σε άβουλα ανθρώπινα όργανα. Ένας γιατρός υποψιάζεται ότι κάτι περίεργο συμβαίνει στη μικρή κωμόπολη όπου ζει και εργάζεται καθώς οι γείτονες αρχίζουν να συμπεριφέρονται αρκετά περίεργα....
Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008
The Lady from Shanghai
Απόλυτο film-noir! Η απόλυτη femme-fatale Rita Hayworth! Κορυφαία σκηνοθεσία από τον Welles! Δεν χρειαζόμαστε και περισσότερα για να απολαύσουμε ένα (ακόμα) κινηματογραφικό αριστούργημα από τον μεγάλο αυτό δημιουργό. Ένα ασυνάρτητο και παράλογο σενάριο (βασισμένο στο διήγημα If I Die Before I Wake του Sherwood King) γίνεται στα χέρια του Welles έναν εικαστικό αριστούργημα. Το μπλέξιμο ενός ερωτευμένου, ρομαντικού ανθρώπου στα δίχτυα μιας στυγνής —όπως αποδεικνύεται— γυναίκας και οι προσπάθειες του να βγει από το λαβύρινθο του πάθους του.
Ζευγάρι και στην πραγματική ζωή για τέσσερα χρόνια, ο διακονισμός του διαζυγίου έλεγε ότι ο Welles έπρεπε να σκηνοθετήσει την επόμενη ταινία της Ρίτα! Και αυτός έπεισε τη Ρίτα να κόψει τα μαλλιά της κοντά και να τα βάψει ξανθά και βρήκε ευκαιρία να την «εκδικηθεί» κινηματογραφικά, ξέρετε πώς, με την τελική σκηνή ανθολογίας στο δωμάτιο με τους καθρέφτες! Η Κυρία απ' την Σανγκάη αποτέλεσε μεγάλη εμπορική αποτυχία, ένα μεγάλο ναυάγιο για την Columbia για την ακρίβεια. Αυτό θα έλεγα πλέον ότι αποτελεί έναν ακόμα λόγο για να δείτε την εν λόγω ταινία, έτσι;
Τάδε έφη zisis at 20:20 5 γνώμες
Labels: 1947, Everett Sloane, film-noir, Orson Welles, Rita Hayworth
Detective Story (Αστυνομική ιστορία)
Χωρίς μουσική υπόκρουση, με υποδειγματική σκηνοθεσία και με τον Douglas να αποδεικνύει την κλάση του ως ηθοποιός, η ταινία είναι μια δυναμική, σκοτεινή ταινία που αξίζει να ανακαλύψετε. Τέσσερις υποψηφιότητες για όσκαρ (σκηνοθεσίας, σεναρίου, α' και β' γυναικείου ρόλου) αλλά τίποτα για τον Douglas. Ο οποίος ασυζητητί έπρεπε εκείνη τη χρονιά να έχει δύο υποψηφιότητες, μία για την παρούσα ταινία και μία για το Ace in the Hole. Ρίξτε και ένα δεύτερο ανάγνωσμα για την ίδια ταινία στην αναφορά του Achilles.
Τάδε έφη zisis at 10:10 1 γνώμες
Labels: 1951, Eleanor Parker, Kirk Douglas, William Bendix, William Wyler
Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008
Captains Courageous (Δαίμονες των κυμάτων)
Η ταινία ξεχωρίζει για το πλούσιο της καστ: ο μικρός, ταλαντούχος Freddie Bartholomew στο ρόλο του Χάρβεϊ, ο καπετάνιος Lionel Barrymore, ο νεαρός γιος του καπετάνιου Mickey Rooney, ο πολυεκατομμυριούχος με την ευγενική μορφή τού Melvyn Douglas, ο ψαράς με τη βαθειά φωνή John Carradine και ο Spencer Tracy στο ρόλο του πορτογάλου ψαρά Μάνουελ που «ψάρεψε» τον μικρό από τη θάλασσα. Με αυτό το ρόλο ο τελευταίος έκανε τη διαφορά και κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ α' ανδρικού ρόλου.
Τάδε έφη zisis at 10:30 0 γνώμες
Labels: 1937, Lionel Barrymore, Melvyn Douglas, Mickey Rooney, Spencer Tracy, Victor Fleming
Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008
Backlash (Ο έκτος διέφυγε)
Τάδε έφη zisis at 12:30 0 γνώμες
Labels: 1956, Donna Reed, John Sturges, Richard Widmark, western
Holiday (Μαζί σου για πάντα)
Το πρώτο μισό μέρος της ταινίας είναι περισσότερο Grant. Το δεύτερο μισό είναι Hepburn. Το νόημα της ζωής και πώς να το χάσετε, θα μπορούσε να είναι ο εναλλακτικός τίτλος. Μια must-see ταινία για τους φίλους του πρωταγωνιστικού ζευγαριού. Χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο φυσικά, η ταινία παρακολουθείται παραπάνω και από ευχάριστα. Η παρουσία και μόνο των δυό τους φτάνει και περισσεύει. Αυτό δεν επιζητούμε από τους σταρ στις ταινίες ώρες-ώρες;
Τάδε έφη zisis at 12:12 0 γνώμες
Labels: 1938, Cary Grant, George Cukor, Katharine Hepburn
Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008
Southland Tales
Αν έχετε 140 λεπτά για χάσιμο, μπορείτε να δείτε μια μελλοντολογική ταινία γύρω από το τέλος του κόσμου και τη μέρα της αποκάλυψης (λέμε τώρα)! Αυτό που θα δείτε στην ουσία, θα είναι μια ωραία σκηνοθεσία σε μερικά από τα καλύτερα τραγούδια που μαζεύτηκαν για να επενδύσουν μια ταινία. Δηλαδή, μια συρραφή από ωραία βίντεο-κλιπ! Π.χ., η σκηνή του Timberlake με το τραγούδι των Killers θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί το επίσημο βίντεο-κλιπ του συγκροτήματος! Αν δεν έχετε χρόνο για χάσιμο, προσπεράστε άφοβα!
Τάδε έφη zisis at 10:10 0 γνώμες
Labels: 2006, Richard Kelly, sci-fi
Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008
Repo Man
Η υπόθεση της ταινίας (σε λίγες γραμμές) όπως αναγράφεται στο οπισθόφυλλο του DVD: Ένας νεαρός υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ προσλαμβάνεται από κάποια εταιρεία που βρίσκει κλεμμένα αυτοκίνητα και τα επιστρέφει στους ιδιοκτήτες τους. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης θα γνωριστεί με έναν παρανοϊκό επιστήμονα και θα εμπλακεί σε θεωρίες σχετικά με την ύπαρξη ιπτάμενων αντικειμένων αγνώστου ταυτότητος.
Τάδε έφη zisis at 21:00 0 γνώμες
Labels: 1984, Alex Cox, Emilio Estevez, Harry Dean Stanton
Hud (Άγριος σαν θύελλα)
Η ταινία Hud του 1963 είναι μια από τις πολλές συνεργασίες του Paul Newman με το σκηνοθέτη Martin Ritt. Η ταινία ξεχωρίζει για την εκπληκτική φωτογραφία (όπως αναμενόταν άλλωστε) του James Wong Howe και τη λιτή μουσική του Elmer Bernstein όπως φυσικά και για την συγκρατημένη σκηνοθεσία του Ritt. Το σενάριο βασίστηκε στο βιβλίο Horseman, Pass By του νεαρού (ούτε 30 χρονών τότε) συγγραφέα Larry McMurtry, γνωστός σήμερα για το σενάριο του Brokeback Mountain. Επτά υποψηφιότητες για όσκαρ μάζεψε η τιανία, από τις οποίες κερδισμένοι βγήκαν για πρώτη φορά στην καριέρα τους οι ηθοποιοί Melvyn Douglas και Patricia Neal (β' ανδρικού και α' γυναικείου αντίστοιχα) και ο Wong Howe για τη φωτογραφία.
Τάδε έφη zisis at 16:00 0 γνώμες
Labels: 1963, Brandon de Wilde, Larry McMurtry, Martin Ritt, Melvyn Douglas, Patricia Neal, Paul Newman
The 39 Steps
Θα κλείσω αυτή την πολύ μικρή αναφορά λέγοντας ότι το βιβλίο και ο συγγραφέας του πρέπει να ευγνωμονούν τον κύριο Hitchcock καθώς με αυτήν την κινηματογραφική μεταφορά του 1935 έμειναν στην ιστορία. Διαφορετικά, θα τους είχε πάρει η λήθη.
Τάδε έφη zisis at 13:30 0 γνώμες
Labels: 1935, Alfred Hitchcock, Robert Donat, UK
Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008
Odd Man Out (Απόκληρος της κοινωνίας)
Ύστερα από μια αιματηρή ληστεία, ο James Mason —που υποδύεται το μεγαλοστέλεχος της οργάνωσης— προσπαθεί να κρυφτεί από την αστυνομία όντας τραυματισμένος. Ο Carol Reed (λίγο πριν μας δώσει τον αγαπημένο Τρίτο άνθρωπο) κινηματογραφεί την προσπάθεια επιβίωσης του Mason με ρεαλιστικό τρόπο. Η «οδύσσεια» του ήρωα κρατάει μια μέρα και μία νύχτα, αντιμετωπίζοντας ένα πλήθος χαρακτήρων, που άλλοι τον συμπονούν και άλλοι όχι, μέχρι τη στιγμή που θα έρθει το αιματηρό φινάλε. Ένα φινάλε αντάξιο μιας μοντέρνας αστικής τραγωδίας. Πολλοί χαρακτήρισαν συμπονετική την άποψη του Reed προς τον εγκληματία, αλλά εμείς θα λέγαμε ότι είναι συμπονετική προς τον άνθρωπο που επέλεξε να υπερασπιστεί τα ιδεώδη του και πρέπει να αντιμετωπίσει το τέλος ολομόναχος.
Τάδε έφη zisis at 08:40 0 γνώμες
Labels: 1947, Carol Reed, film-noir, James Mason, UK
Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008
Night Passage (Νυχτερινή διάβαση)
Τάδε έφη zisis at 19:00 0 γνώμες
Labels: 1957, Audie Murphy, Brandon de Wilde, James Stewart, railroad, western
Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008
La Chienne (Η σκύλα)
Η σκύλα είναι μια από τις καλύτερες δημιουργίες της εποχής. Βρισκόμαστε στο 1931 και η ταινία αποτελεί μόλις τη δεύτερη με ήχο του Jean Renoir. Σε αντίθεση όμως με τις περισσότερες ταινίες οι οποίες εκείνη την εποχή ήταν ένα κινηματογραφημένο θέατρο, ο Renoir παραδίδει μαθήματα σκηνοθεσίας και μας παρουσιάζει μια απλή μεν, σκληρή και ρεαλιστική δε ιστορία γύρω από τα ανθρώπινα πάθη. Πολύ τολμηρή επίσης για την εποχή της.
Τάδε έφη zisis at 11:20 1 γνώμες
Labels: 1931, FRA, Jean Renoir, Michel Simon
Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008
Sullivan's Travels
Τάδε έφη zisis at 22:50 0 γνώμες
Labels: 1941, Joel McCrea, Preston Sturges, Veronica Lake
Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008
Le Salaire de la Peur (Το μεροκάματο του τρόμου)
Τάδε έφη zisis at 13:13 1 γνώμες
Labels: 1953, Χρυσή Άρκτος, Χρυσός Φοίνικας, FRA, Henri-Georges Clouzot, Yves Montand
I Want to Live! (Θέλω να ζήσω)
Τάδε έφη zisis at 08:30 0 γνώμες
Labels: 1958, bio, prison-movie, Robert Wise, Susan Hayward
Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008
The Red Shoes (Τα κόκκινα παπούτσια)
Τάδε έφη zisis at 11:11 2 γνώμες
Labels: 1948, Emeric Pressburger, Michael Powell, musical, UK
Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008
The Company of Wolves (Η παρέα των λύκων)
Τάδε έφη zisis at 13:40 1 γνώμες
Labels: 1984, Angela Lansbury, child-perspective, horror, Neil Jordan, Stephen Rea, Terence Stamp
Miracolo a Milano (Θαύμα στο Μιλάνο)
Και όλα αυτά χάρη στο νεαρό Τοτό, ο οποίος με την μεγάλη καλοσύνη και αθωότητά του κερδίζει τη συμπάθεια των φτωχών. Έχοντας ένα... στυλ που θα σας θυμήσει τον Μπενίνι στο Η ζωή είναι ωραία, πείθει τους φτωχούς και καταφρονημένους να βελτιώσουν τη διαβίωσή τους χτίζοντας παράγκες και φτιάχνοντας αστείες πινακίδες δρόμων. Η μίζερη παραγκούπολη γίνεται σιγά-σιγά μια αξιοπρεπής κοινότητα. Όταν πεταχτεί από τη γη ένας πίδακας πετρελαίου, ο πλούσιος Mobbi —που είναι ο ιδιοκτήτης της γης— θα προσπαθήσει να τους διώξει με τη βοήθεια της αστυνομίας και των καραμπινιέριδων. Ο Τοτό όμως με το μαγικό του περιστέρι που πραγματοποιεί κάθε του επιθυμά θα τους εκδιώξει με εμπνευσμένο τρόπο. Θα μπλέξει μετά όμως με τις επιθυμίες των φίλων του που θα φανούν ιδιαίτερα πιεστικοί. Χρυσός Φοίνικας για τον De Sica στο φεστιβάλ των Καννών του '51, μοιρασμένο εξ'ημισείας με τη Δεσποινίς Τζούλια του Alf Sjoberg.
Τάδε έφη zisis at 12:00 2 γνώμες
Labels: 1951, Χρυσός Φοίνικας, ITA, Vittorio de Sica
Quai des Orfèvres (Στις όχθες του Σηκουάνα)
Η ταινία Quai des Orfèvres κυκλοφόρησε το 1947 και αποτέλεσε τη επιστροφή του Clouzot στην καρέκλα του σκηνοθέτη 4 χρόνια μετά την διαπόμπευσή του από το Γαλλικό Κέντρο Κινηματογράφου. Στο πρώτο της μέρος, η ταινία είναι ένα ερωτικό δράμα, μια ιστορία ζήλιας και έρωτα με φόντο τον καλλιτεχνικό κόσμο του Παρισιού. Το δεύτερο μέρος όμως αλλάζει άρδην και αποκτά μια πιο σκοτεινή χροιά, καθώς παρακολουθούμε την προσπάθεια ανεύρεσης του δολοφόνου μέσα από τις ανακρίσεις και τη συσχέτιση... άσχετων φαινομενικά υποθέσεων με τη δικιά μας. Αρκετά καλή ταινία από τον Clouzot, που δείχνει ότι είναι έτοιμος για μεγάλα πράματα. Όπερ και εγένετο, όπως έδειξε η ιστορία.
Τάδε έφη zisis at 10:10 0 γνώμες
Labels: 1947, FRA, Henri-Georges Clouzot
Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008
The Bishop's Wife (Ένας άγγελος στη Γη)
Σημειώνουμε ότι η σύζυγος Loretta Young κέρδισε το όσκαρ ερμηνείας εκείνη τη χρονιά για άλλη ταινία: The Farmer's Daughter. Μπορεί να έχετε δει επίσης κάποια παρόμοια ταινία με τον Denzel Washinton και την (ατάλαντη) Whitney Houston. Είναι το υποδεέστερο ριμέικ της με τίτλο The Preacher's Wife.
Τάδε έφη zisis at 16:16 0 γνώμες
Labels: 1947, Cary Grant, David Niven, Elsa Lanchester, Henry Koster, Loretta Young, remade
Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008
City Lights (Τα φώτα της πόλης)
Τάδε έφη zisis at 12:40 4 γνώμες
Labels: 1931, Charles Chaplin, silent
Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008
Yankee Doodle Yankee
Τάδε έφη zisis at 21:00 0 γνώμες
Labels: 1942, bio, James Cagney, Michael Curtiz, Walter Huston, WWI
Le Dernier Combat
Τάδε έφη zisis at 11:11 0 γνώμες
Labels: 1983, FRA, Jean Reno, Luc Besson, post-apocalyptic, silent
Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008
Animal House (Ένα τρελό... τρελό θηριοτροφείο)
Τάδε έφη zisis at 19:00 0 γνώμες
Labels: 1978, comedy, Donald Sutherland, John Belushi, John Landis, Karen Allen, Kevin Bacon
Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008
Two Rode Together
Τάδε έφη zisis at 18:00 0 γνώμες
Labels: 1961, James Stewart, John Ford, Richard Widmark, western
Gloria
Σημειώστε το Χρυσό Βατόμουρο του χειρότερου ηθοποιού που κέρδισε ο πιτσιρικάς της ταινίας (που δεν έχει και καμία σημασία) και ξεχάστε το άνευ λόγου ύπαρξης ριμέικ του Lumet με τη Sharon Stone.
Τάδε έφη zisis at 11:11 0 γνώμες
Labels: 1980, Χρυσός Λέων, Gena Rowlands, John Cassavetes, remade