Ως πού θα φτάσει ο καημένος σύζυγος Walter Huston για να κάνει τα χατήρια της νεαρής γυναίκας του; Αφού βγήκε στη σύνταξη και πάντρεψε την κόρη του, το ζευγάρι πήρε τα μπογαλάκια του και έφυγε για τη Γηραιά Ήπειρο. Το ταξίδι για τη γυναίκα όμως θα σημαίνει φλερτ, ψώνια, πολυτέλεια και χλιδή. Κάτι που ο άντρας το έχει βαρεθεί. Θα την αφήσει λοιπόν ελεύθερη να κάνει τη ζωή της (με διαφορετικό αμόρε σε κάθε πόλη!) με τίμημα όμως τη μεταξύ τους σχέση. Αν και οι ταινίες του ’30 μοιάζουν στην στατικότητά τους, εδώ ο κύριος Wyler ξεχωρίζει από κάποια καλοστημένα πλάνα και τις έξυπνες χρήσεις του φακού. Ποιος άλλος, επίσης, θα άγγιζε με φινέτσα ένα πολύ τολμηρό για την εποχή θέμα; Επτά υποψηφιότητες για όσκαρ κέρδισε το Dodsworth, στις οποίες βρίσκουμε την πρώτη σκηνοθετική του Wyler και την πρώτη ερμηνευτική του Walter Huston, αλλά και καλύτερης ταινίας. Κέρδισε αυτό της καλλιτεχνικής διεύθυνσης. O νεαρός David Niven εμφανίζεται σε λίγες σκηνές και είναι το ένα από τα... αμόρε της κυρίας.
Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!
Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012
Dodsworth (Χαμένα νιάτα)
Τάδε έφη zisis at 11:00
Labels: 1936, David Niven, Walter Huston, William Wyler
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
1 σχόλιο:
Να προσθέσω ότι και οι ερμηνείες είναι πολύ καλές? Αυτή που ξεχωρίζει είναι κατά τη γνώμη μου η Mary Astor που με την υπέροχη φωνή της και την απλή, εσωτερική ερμηνεία της σε κάνει να θέλεις πραγματικά να κερδίσει την καρδιά του καλοσυνάτου κ. Dodsworth.
Την εποχή που γυριζόταν η ταινία νομίζω πως είχε και μπλεξίαμτα με το γάμο της λόγω απιστίας και ενός ημερολογίου που την "ψιλοέκαιγε" :O)
Γεωργία
Δημοσίευση σχολίου