Ψάχνοντας (δηλαδή βλέποντας) όχι και τόσο γνωστές ταινίες (κυρίως παλιές). Και ευκαιρία να θυμηθούμε (ή να γνωρίσουμε) κάποιες κλασικές!

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

The Changeling (Απόλυτος τρόμος)

 Changeling, δηλ. στα ελληνικά, το αλλαξοπαίδι. Ναι, υπάρχει τέτοια έννοια. Το παιδί που παίρνεις στη θέση άλλου παιδιού. Το οποίο είναι ένα βασικό σημείο πλοκής σε αυτή την ταινία τρόμου του 1980. Μία ταινία για την οποία δεν είχα ακούσει, ούτε είχα διαβάσει κάτι στα διάφορα περιοδικά όλα τα προηγούμενα χρόνια, σαν να ήταν εξαφανισμένη ή παραγνωρισμένη. Μάλλον επισκιάστηκε από την άλλη ταινία τρόμου εκείνης της χρονιάς, τη μεγάλη επιτυχία της Λάμψης. Και με τα χρόνια, έπεσε στην αφάνεια.

Το στόρι θέλει έναν μουσικό που έχει περάσει ένα οδυνηρό τραύμα (το χαμό της γυναίκας και του παιδιού του), να νοικιάζει μια έπαυλη, στην οποία αρχίζουν να συμβαίνουν και να ακούγονται περίεργα πράγματα. Που θα τον οδηγήσουν να ανακαλύψει σιγά σιγά μυστικά του παρελθόντος. Αλλά όλα αυτά, δεν τον αφορούν. Έχει χρόνο, και ασχολείται να λύσει το μυστήριο. Αλλά με κάποια σχετική απάθεια, και χωρίς να βρίσκεται σε απόλυτο κίνδυνο. Και για αυτό ίσως  δεν μπορείς να "νιώσεις" τον τρόμο, απλά τον παρακολουθείς ως θεατής και συ αποστασιοποιημένος. Καλοφτιαγμένη καναδική παραγωγή μεν, όχι τίποτα σπουδαίο, στην τελική. Ίσως και γι' αυτό δεν είχα ακούσει σχετικά για αυτή την ταινία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: